Hakkımızda

AFRİKA DERNEĞİ yıllarını Afrika kıtasına vermiş alanda tecrübe sahibi olmuş ve şimdi Türkiye’de yaşayan bir grup gayretli Afrika aşığının gayretleriyle kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. 2002 yılından sonra Güney Afrika Cumhuriyeti merkez olmak üzere başlayan çalışmalar Malavi, Lesotho, Sıvaziland, Mozambik, Zimbabve, Zambiya, Tanzanya, Botsvana, Namibya, Angola, Madagaskar, Mauritius, Kenya gibi ülkelerde araştırma, eğitim, Ramazan ve Kurban faaaliyetleri, koleraya karşı mücadele programları ve seminerler gerçekleştirilmiştir.

“Sürdürülebilirlik Felsefesini” ilke edinen AFRİKA DERNEĞİ taşıma su ile de değirmen döndürülmeyeceğini iyi bilmektedir. Göllerin kuruduğu Afrika Kıtası’nda balık tutmayı öğretmek çalışmaları ironik kalmaktadır. Zengin maden yatakları üstünde yaşayan Afrika halklarının ihtiyacı ne et, ne pirinç ve ne de tarım yapmayı öğrenmektir. Aslolan yaşadıkları topraklardaki kaynaklarını kullanma imkanı bulmayı öğretmektir.

AFRİKA DERNEĞİ’nin amacı sadece insani yardım çalışması yapmak değildir. Afrika halklarının yardım almadan yaşayabilecekleri günlere kavuşturmak için gerekli olan  araştırmaları yapmak, geleneksel Afrika kültürünün yapılanmalarını ve günümüzün imkanlarını biraraya getirmek, liderlik eğitimleri vermek ve sürdürülebilir bir yaşam biçimi ortaya koymaktır. Sürdürülebilir fakirlik ve inşa edilen yoksulluk yaklaşımlarına karşı çıkmaktadır.

AFRİKA DERNEĞİ’nin bu yaklaşımdaki çalışmalarına sadece Türkiye’den değil Afrika’dan da araştırmacılar, uzmanlar, akademisyenler, eğitimciler, sivil toplum kuruluşları  ve siyasetçiler de destek vermektedirler.

Sürdürülebilirlik felsefesi ve yoksul Afrika imajının yokedilmesi kapsamında Afrikalı ve Türk bilginlere araştırma kaynaklarına ulaşabilme ve araştırma imkanlarını hazırlamayı, Türk ve Afrikalı araştırmacılara kendi geleneksel araştırma metodlarının birleşmesini sağlayacak ortamı hazırlamayı hedeflemektedir.

Yine sürdürülebilirlik felsefesi ve Yoksul Afrika imajının yıkılması için Türk ve Afrikalı öğrencilere araştırma bursları sağlayarak Afrika hakkıdaki oluşturulan olumsuz bilgi birkimini temizlemek amacındadır.

Afrika’ya gönül vermiş, AFRİKA DERNEĞİ’nin tarihi sorumluluk bilinciyle belirlemiş olduğu Afrika’da sürdürülebilirlik yaklaşımını benimseyen herkes AFRİKA DERNEĞİ’nin çalışmalarına katılabilecektir.

Derneğimizin aktivitelerini www.afrikadernegi.org sitemizden ulaşılabilecektir.

Daha fazla bilgi için info@afrikadernegi.org e-mail adresine mail atabilirsiniz.