Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde ordu içerisinde ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Fetullah Gülen’in liderliğini yaptığı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’ye bağlı bir grup tarafından, TSK içindeki mensupları öncülüğünde askeri darbe girişiminde bulunulmuştur. Şu ana kadar 240 kişinin hayatını kaybettiği belirlenen darbe girişimi milletimizin insanlığa örnek direnişi , Cumhurbaşkanımızın cesur kararları ve idaresiyle başarısızlığa uğratılmıştır. Bu süreçte Afrika ülkeleri ülkemizin hep yanında olmuşlardır. Hepsine müteşekkiriz.
Onbir ayın Sultanı Ramazan Ayı'nın ilk günü ülkemizde eğitimlerini sürdüren Afrikalı öğrenci kardeşlerimizle bir iftar programı gerçekleştirdik.
Afrikalı öğrencilere yönelik Liderlik Eğitimi programının bir parçası olarak "Devlet Yönetim Biçimleri ve Türkiye'de Kurumsal Yapılanma" üzerine Sayın Ömer Faruk Yüce Bey tarafından bir seminer verildi.
Zimbabve'de Islamic Information Bureau ile Afrika Derneği Müslüman Kadınlara yönelik Ulusal Kadın Smeineri Programı düzenlendi. Zimbabve'nin birçok bölgesinden Müslüman Temsilci Kadınların katılımıyla 10-12 Nisan 2015 tarihleri arasında seminer gerçekleştirildi.
Zimbabve'de Islamic Information Bureau ile Afrika Derneği Müslümanlara yönelik olarak Christmas tatilinde boşluğa düşmemeleri için Dawaah Caravan Programı düzenledi. Zimbabve'nin birçok bölgesinden Müslümanların katılımıyla 25-27 Aralık 2014 tarihleri arasında program gerçekleştirildi.
Zimbabve'de Islamic Information Bureau ile Afrika Derneği Müslüman Gençlere yönelik Gençlik Kampı Programı düzenledi. Kamp Zimbabve'nin birçok bölgesinden Müslüman Gençlik Organizasyonları temsilcilerinin katılımıyla 28-30 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Afrika Medeniyetlerinin bölgesel yapılanmaları etkileri, Great Zimbabve'den Mali İmparatorluğuna Mansa Musa'nın yolculuğuna kendi dönemlerinde nasıl bir idare ve liderlik yaklaşımı benimsediler.
Kuruluşunun 50. yılını 25 Mayıs 2014 tarihinde dolduran Afrika Birliği'nin Afrika Kıtası için yaptıkları, yapamadıkları, başarılar, başarısızlıklar, barış çabaları, durdurulamayan iç savaşlar ve Afrika'nın geleceği, Birleşik Afrika Devletleri mümkün mü, gibi konular 25 Mayıs Dünya Afrika Günü'nde analiz edilecektir.
19-22 Mart tarihleri arasında İstanbul ve Ankara’da düzenlenecek Uluslararası Orta Afrika Konferansı ile Türkiye ve dünya kamuoyunun dikkatinin Orta Afrikalı Müslümanlara yönelik katliamlara çekilmesi hedefleniyor.
Liderlik Eğitimi, çeşitli vesilelerle Afrika ülkelerinden ülkemize eğitim için gelmiş Afrikalı öğrencilere yöneliktir. Uzun yıllar Afrika üzerine yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Afrika’nın ihtiyacının günübirlik gıda dağıtımı gibi çalışmalar değil Afrika’da gıda güvenliğini sağlayacak, Afrika arazilerinde Afrikalıları besleyecek ürünlerin ekilmesini sağlayacak liderlerin yetiştirilmesi olduğunu düşünüyoruz. Derneğimizin ana felsefesi olan “sürdürülebilirlik” gereği Afrikalıların ihtiyacının yerel imkânların ve yerel halkların güçlendirilerek eldekileri en iyi şekilde değerlendirecek ve yönetecek liderlerin yetiştirilmesi olduğu kanaatindeyiz.
 1
Bu Proje " 2013 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı Tarafından Desteklenmektedir"
AFRİKALI ÖĞRENCİLERE LİDERLİK EĞİTİMİ PROGRAMI
HESAP NUMARALARIMIZ