Afrika Stratejik Araştırmalar Merkezi (AFSAM) tarafından hazırlanan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi tarafından akademik olarak desteklenen “Bir Osmanlı Âlimi Ebubekir Efendi’nin Güney Afrika’ya Gönderilişinin 150. Yılı Sempozyumu” sona erdi. "Tarihe not düşen" bu sempozyum, T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından da desteklenmiştir.
Sempozyumun amacı, Türkiye’nin Afrika’ya açılım politikaları çerçevesinde Sahra Altı Afrika ülkelerinden Güney Afrika bölgesi ile ilişkilerimizin daha da güçlenmesine katkıda bulunmaktır. Bu ülkede yaşayan vatandaşlarımıza özgüven vermesi, dindaşlarımızın tarihi bağlarını unutmamalarının sağlanması, Türkçe konuşmaları çok zayıflamış hatta unutmuş olanlara dillerinin canlandırılmasına yardımcı olunması ve Ebûbekir Efendi’nin Güney Afrika Cumhuriyeti toplumu üzerindeki etkilerini nesnel bir biçimde ele almaktır. Sempozyum T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı desteğiyle gerçekleştirilmektedir.
Bu Proje " 2013 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı Tarafından Desteklenmektedir"
AFRİKA YOLUNDA LİDERLİK EĞİTİMİ PROJESİ KAPSAMINDA BURSA'YA KAMPA GİDİYORUZ
Somaliyi Anlamak başlıklı Konferans Somali'den Musa Mohammad Dirie tarafından verilecektir.
Lütfen formu doldurunuz ve afrikadernegi@gmail.com e-mail adresine gönderiniz. Saygılarımızla. Please fill the form and send it back to the email address afrikadernegi@gmail.com. Best regards.
Küresel Yeni Sömürgeciliğin baş aktörlerinden eli kanlı, tarihi soykırımlarla dolu vahşi Fransa'nın Mali'ye saldırılarını kınıyoruz.
AFRİKA DERNEĞİ 25 Mayıs “Afrika Günü”nde İstanbul’da kuruldu. Afrika neresidir? sorusuyla başlamak daha iyi olur zannedersek. Afrika bizim açımızdan neyi ifade etmektedir. Afrika deyince ne anlıyoruz, aklımıza ne geliyor.
 2